США ввели санкції проти сирійських військових за використання хімічної зброї

Четвер, 12 січня 2017, 18:07

США ввели нові санкції проти 18 високопосадовців сирійського режиму за використання промислового хлору в якості зброї проти власного народу.

Про це повідомляється на сайті Міністерства фінансів США.

Наголошується, що санкції торкнулися представників збройних сил Сирії, ВПС країни, а також вчених, які пов'язані з сирійською програмою озброєнь масового знищення.

Всього під санкції потрапили 18 осіб.

Санкції введені після проведеного розслідування Організації із заборони хімічної зброї, яке встановило, що сирійський режим використовував промисловий хлор в якості зброї проти власного народу.

Було виявлено, що сирійський уряд, зокрема, військово-повітряні сили Сирії, відповідальні за три атаки з використанням хімічної зброї у квітні 2014 року та у березні 2015 року.

Зазначається, що у відповідь на це, Управління з контролю іноземних активів (департамент Казначейства США) вперше водить санкції проти сирійських військових посадових осіб у зв'язку з використанням сирійським режимом хімічної зброї.

Нагадаємо, що у грудні США запровадили санкції стосовно 18 осіб, серед яких є менеджери російського "Темпбанку", та 5 компаній, за надання фінансової або технологічної підтримки сирійському уряду, який чинить насильство щодо власних громадян.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.