Номінант на посаду глави Пентагону: Путін намагається зруйнувати НАТО

Четвер, 12 січня 2017, 20:21

Номінант новообраного президента США Дональда Трампа на посаду глави Пентагону Джеймс Меттіс вважає, що президент Росії Володимир Путін намагається зруйнувати НАТО.

Про це він заявив під час слухань у комітеті Сенату з питань Збройних Сил США щодо затвердження його кандидатури на посаду глави Пентагону, передає The New York Times.

"Зараз найголовніше, щоб ми усвідомили реальність того, яку справу ми маємо з паном Путіним, і ми розуміємо, що він намагається зруйнувати Північноатлантичний Альянс.

Ми маємо прийняти комплексні заходи — дипломатичні, економічні, військові кроки, працюючи з нашими союзниками, щоб захистити себе, де потрібно", - сказав він сенаторам на слуханнях.

Нагадаємо, у грудні новообраний президент США Дональд Трамп анонсував призначення генерала морської піхоти Джеймса Меттіса, на прізвисько "Скажений пес", главою Пентагону.

Меттіс критикував Барака Обаму за недостатню військову підтримку союзників, заявляв, що Америка страждає на "стратегічну атрофію" та називав агресію Росії проти України у Криму та на Донбасі "значно гострішою, значно серйознішою", ніж вважають у Вашингтоні та ЄС.

Він також вказував, що метою дій президента РФ Володимира Путіна є розкол НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.