Меркель: ЄС не повинен сподіватися на "вічну" підтримку США

П'ятниця, 13 січня 2017, 08:14

Канцлер Німеччини Ангела Меркель попередила країни Євросоюзу про те, що не варто розраховувати на "вічну" підтримку США, зазначивши, що в Європі зростає стурбованість про прихильність Дональда Трампа до трансатлантичних зв'язків.

Про це Меркель сказала після церемонії отримання звання почесного доктора університету в Брюсселі, повідомляє AFP.

"З точки зору деяких наших традиційних партнерів - і я зараз кажу про трансатлантичні відносини - немає вічної гарантії про тісну співпрацю США та європейців", - сказала Меркель.

Меркель заявила, що "Європа стоїть перед обличчям найскладніших викликів за останні десятиліття" з конфліктам поблизу своїх кордонів, таких як в Україні, але було б "наївним завжди покладатися на те, що хтось інший вирішить проблеми у нашому регіоні".

Також канцлер зазначила, що Європейський Союз має йти єдиним фронтом у переговорах щодо виходу Великої Британії з блоку.

Німецький лідер заявила також, що  важливо підвищити солідарність в ЄС, який обговорює шляхи розвитку військово-технічного співробітництва та інші питання після Brexit.

"Ми повинні розглядати це рішення в якості стимулу до спільної роботи, щоб тримати Європу разом тепер більш ніж коли-небудь", - сказала вона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.