У Чорногорії затримали одного з організаторів невдалого путчу під час виборів

П'ятниця, 13 січня 2017, 11:29

Поліція Чорногорії затримала громадянина Сербії Предрага Богічевіча, якого підозрюють в організації невдалого теракту біля державних установ в день парламентських виборів 16 жовтня 2016 року.

Про це повідомляє чорногорське видання Vijesti.                

Загалом Чорногорія та Інтерпол видали міжнародні ордери на арешт чотирьох підозрюваних в тероризмі і створенні злочинної організації. Серед них – двоє росіян і двоє сербів.

Чорногорські слідчі раніше заявляли, що їм вдалося встановити, що зазначені громадяни Серпбії та РФ мали завдання спровокувати конфлікт біля будівлі Асамблеї Чорногорії в день парламентських виборів.

Раніше ЗМІ дентифікували двох росіян - Едуарда Широкова і Володимира Попова.

Один з сербів, на арешт якого видано ордер, був ідентифікований як Неманья Рістіч, який з'явився на фотографії поруч з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим 12 грудня, під час візиту Лаврова в Белград.

Нагадаємо, 16 жовтня 2016 рокув день парламентських виборів у Чорногорії заарештували 20 громадян Сербії, звинувативши їх у плануванні збройних нападів на державні установи.

Влада Чорногорії заявила, що "російські націоналісти" планували вбити прем'єр-міністра країни Міло Джукановича, щоб привести до влади опозиційну партію.

Видання The Guardian повідомило, що секретар російського Радбезу Микола Патрушев у Белграді вибачився за росіян-організаторів спроби перевороту у Чорногорії в день виборів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.