НАТО: бронетанкова бригада США у Польщі є пропорційною відповіддю на дії РФ

П'ятниця, 13 січня 2017, 13:19

Розгортання американських танків і бойових машин в країнах Центральної і Східної Європи є пропорційною відповіддю на агресивні дії Росії щодо країн Балтії і НАТО в цілому.

Про це заявила заступниця генсека НАТО Роуз Гетемюллер в інтерв’ю BNS, яке наводить The Baltic Times.

"Ми всі стурбовані агресивними діями Росії в останні роки - вторгнення і захоплення території України в Криму і нарощування російських військ в Західному військовому окрузі. Проте НАТО не бачить безпосередньої загрози російського вторгнення в простір альянсу, бо в останні роки ми зробили багато для стримування і оборони", - сказала вона.

Гетемюллер наголосила, що у НАТО не було планів збільшення присутності на східному фланзі до того, як Росія почала демонструвати агресивну поведінку.

"Ми завжди повторюємо, що дії НАТО є пропорційними, спів мірними і оборонними" - сказала вона.

"Так, ви абсолютно праві, що повернення американської бронетехніки до Європи є відповіддю на те, що робить Росія. Я хочу підкреслити, що це пропорційний і спів мірний крок. Дехто в Росії каже, що це поспішна операція, що йдеться про велику кількість техніки. Але насправді ми говоримо про 3500 співробітників, 87 танків і 144 бойових машин Bradley. Це важливий крок, але він призначений для стримування і оборони" - заявила заступниця генсека НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.