Військові Іраку взяли під контроль частину університету в Мосулі

П'ятниця, 13 січня 2017, 16:20

Спецпризначенці Іраку в ході операції зі звільнення Мосула від бойовиків ІДІЛ взяли під контроль частину будівлі університету, який розташований в східній частині міста.

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на високопоставлених іракських офіцерів.

Іракським військовим вдалося зайти на територію університету в п'ятницю вранці та взяти під свій контроль кілька приміщень.

"Ми прорвали оборону терористів і знищили їхні лінії оборони, їхні бази", - сказав один з офіцерів.

Університет розташований в східній частині Мосула, другого за величиною міста в Іраку, яке розділене на східну і західну частини річкою Тигр.

За даними агентства, бойовики ІДІЛ перетворили університет в Мосулі на свою базу, де використовували у своїх цілях медичні та технічні відділи закладу.

Жителі Мосула, які залишили місто, заявляють, що університет був у значній мірі зруйнований внаслідок авіаударів та артилерійського вогню.

Очолювана США коаліція заявила, що з 29 грудня літаки скинули щонайменше 43 боєприпасів на університет, а саме на лабораторію, де могли виготовляти хімічну зброю та на будівлі, що використовувалися для замінування автомобілів.

Як відомо, 17 жовтня іракські урядові сили за підтримки коаліції, яку очолює США, розпочали наступ, щоб повернути під свій контроль місто Мосул, захоплене терористичною організацією "Ісламська держава" в 2014 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.