Європу накрили морози і снігопади: хаос на дорогах, загинули понад 65 осіб

фото, відео
Субота, 14 січня 2017, 12:16

Більшість країн Європи продовжують перебувати під впливом сильних морозів з потужними вітрами і штормами, через що повсюди виникають відключення електрики і хаос на транспортних шляхах.

Про це повідомляє ВВС.

У Франції близько 350 тисяч будинків залишилися без електрики, в той час як на східному узбережжі Англії оголошено попередження про повені. Між тим, у Бельгії також укріплюють узбережжя для захисту від повеней.

 наслідки льодового дощу в Італії (фото - facebook.com/severeweatherEU)

Німеччина готується до сильних снігопадів, синоптики кажуть, що найгірша погода очікується на східному напрямку. Водії в Німеччині були попереджені про сніг і ожеледицю на дорогах. Троє автомобілістів загинули в ДТП в Баварії.

Снігопад в Румунії

Агентство ООН у справах біженців раніше повідомило, що кілька мігрантів загинули від холоду й виснаження в Болгарії.

Сильний снігопад в Угорщині 

Чиновники особливо стурбовані долею мігрантів в Греції та Сербії. Тисячі мігрантів на Балканах живуть у наметах з мінімальним опалення.

Деякі країни страждають від найбільших снігопадів за останні роки, річка Дунай і протока Босфор закриті для судноплавства.

"У Чорногорії, Сербії, Македонії та Болгарії набагато холодніше, ніж зазвичай, з низькими температурами-до -15С протягом п'яти днів підряд. У сусідніх країнах - Італії, Греції, Туреччини та Румунії на 5-10 градусів холодніше, ніж зазвичай для цієї пори року", - повідомили у Всесвітній метеорологічній організації.

У Франції, де прибережні вітри досягали швидкості 146 км/год, загинули жінка, на яку впало дерево. В Албанії жінка загинула біля свого будинку в сильні морози в південному місті Саранда. Загалом похолодання по всій Європі забрало понад 65 життів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.