У Трампа заперечили підготовку зустрічі з Путіним у Рейкʼявіку

Неділя, 15 січня 2017, 10:20

Помічник новообраного президента США Дональда Трампа і майбутній прес-секретар Білого дому Шон Спайсер заперечив інформацію про те, що його керівник має намір провести першу міжнародну зустріч з президентом РФ Путіним у Рейкʼявіку.

Про це він написав у своєму Twitter, повідомляє видання The Hill.

Видання відзначає, Спайсер у своєму повідомленні назвав інформацію, яку розповсюдило британське видання The Sunday Times, "брехнею на 100%".

Додамо, в суботу 14 січня The Sunday Times написало, що Трамп і його команда повідомили британським чиновникам, що новообраний президент США збирається зустрітися з Володимиром Путіним протягом тижня після інавгурації у ісландському Рейк'явіку і обговорити ядерне роззброєння.

За інформацією видання, Трамп збирався організувати таку зустріч за аналогією радянсько-американського саміту у Рейк'явіку, що відбувся у жовтні 1986 року.

Тоді на переговорах обговорювалася пропозиція СРСР протягом 10 років  повністю ліквідувати ядерні арсенали обох країн. Зустріч завершилася безрезультатно, оскільки США не дали на це своєї згоди.

Додамо, що ісландський міністр закордонних справ Гудлаугур Тор Тордарсон, коментуючи повідомлення британських ЗМІ, зазначив, що влада Ісландії не отримувала жодної пропозиції від Вашингтона для організації зустрічі.

Про це повідомив Icelandmonitor.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.