Меркель застерігає Трампа від політики протекціонізму

Неділя, 15 січня 2017, 15:21

Канцлер Німеччини Ангела Меркель попереджає новообраного президента США Дональда Трампа про негативні для економіки країни наслідки політики протекціонізму.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель в суботу закликала США дотримуватися політики багатостороннього  економічного співробітництва, і застерегла новообраного президента США Дональда Трампа від протекціоністської політики і попередила про те, що такий підхід може загрожувати світовій економіці.

"Моє глибоке переконання полягає в тому, що є більше переваг від того ... аби рухатися вперед разом, ніж кожному вирішувати свої проблеми самостійно. Я щиро в цьому переконана", – цитує видання слова Меркель.

Відповідаючи на питання, чи становлять загрозу "протекціоністські настрої" Трампа, Меркель нагадала про наслідки світової фінансової кризи 2008 року, який "прийшла зі Сполучених Штатів".

"Відповіддю на фінансову кризу стало посилення співпраці … Я думаю, що це спрацювало, і, природно, ми будемо домагатися діалогу з новим американським президентом", – наголосила Меркель.

Раніше чинні та колишні лідери країн Центральної і Східної Європи звернулися до обраного президентом США Дональда Трампа з закликом двічі подумати перш ніж іти на зближення з РФ і обрати таким чином неправильну сторону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.