Франція критикує Трампа за плани перенести посольство США в Ізраїлі до Єрусалиму

Неділя, 15 січня 2017, 17:06

Міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро пригрозив "серйозними наслідками" для США у випадку реалізації намірів перенести посольства в Ізраїлі з Тель-Авіва до Єрусалиму адміністрацією новообраного президента США Дональда Трампа.

Про це повідомляє AFP.

"Коли ти президент Сполучених Штатів, то ти не можеш мати такий впертий і настільки однобічний погляд на цю проблему. Ти повинен  спробувати створити умови для миру", – сказав Еро.

Агенція нагадує, палестинський лідер Махмуд Аббас попередив в суботу, що миру буде завдано смертельно удару, якщо адміністрація  Трампа, який пообіцяв всіляко підтримувати Ізраїль, перемістить посольство США до Єрусалиму.

Нагадаємо, обраний президент США Дональд Трамп підтримав Ізраїль і розкритикував резолюцію Ради безпеки ООН, яка назвала будівництво поселень на Західному березі річки Йордан та у Східному Єрусалимі порушенням міжнародного права.

Зазначимо, що Ізраїль та Палестинська автономія офіційно вважають Єрусалим своєю столицею й не визнають таке право за іншою стороною, хоча ізраїльський суверенітет над східною частиною міста не визнаний ні ООН, ні значною частиною міжнародного співтовариства, а органи влади Палестинської автономії взагалі ніколи не перебували в Єрусалимі.

Майже всі держави розміщають свої посольства в районі Великого Тель-Авіва, за винятком Болівії й Парагваю, чиї посольства розташовуються в околицях Єрусалима.

Конгрес США ще в 2000 році ухвалив рішення щодо переносу посольства в Єрусалим, однак уряд США постійно відкладає виконання рішення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.