Санкції проти РФ треба зберігати до виконання Мінська і повернення Криму - Байден

Понеділок, 16 січня 2017, 11:14

Міжнародні санкції проти Російської Федерації повинні зберігатися до виконання нею взятих на себе зобов'язань в рамках Мінських домовленостей, а також до повернення Україні анексованого Криму.

Про це заявив віце-президент США Джозеф Байден на прес-конференції у Києві.

"Разом з нашими партнерами з Євросоюзу та "Великої сімки" ми дали зрозуміти, що санкції повинні продовжуватися, поки Росія повністю, підкреслюю, повністю не виконає свої зобов'язання за Мінським домовленостям", - сказав Байден.

Віце-президент США також наголосив, що санкції проти Росії, пов'язані з Кримом, повинні зберігатися, "поки Росія не поверне його Україні".

"Постійні спроби Росії підірвати ваш успіх, вашу безпеку, суверенітет дуже різноманітні. Це і атаки пропаганди, і спроби дестабілізувати вашу економіку. Україна, як і кожна країна Європи має право визначити свій власний шлях, проте РФ прагне завадити цьому. Тому міжнародна громада має бути об’єднана проти агресії та практики примусу", - підкреслив він.

Байден підкреслив, що політична частина Мінських угод не може виконана, поки не припиниться насильство з боку Росії.

"Тільки після того, як Росія та її посередники виконає свої зобов’язання про припинення бойових дій і дадуть можливість встановити мир і безпеку, можна очікувати від України виконання політичних зобов’язань", - додав він.

Нагадаємо, президент США Барак Обама на рік продовжив санкції проти Росії, введені в 2014 році через анексію Криму та агресію на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.