Прем'єр Косова відповів президенту Сербії: війни і конфлікти – в минулому

Понеділок, 16 січня 2017, 13:31

Прем’єр-міністр Косова Іса Мустафа відреагував на заяву президента Сербії Томіслава Ніколіча і заявив, що "особисто захищатиме сербів, якщо їм щось буде загрожувати в Косово".

Про це повідомляє RTK.

Мустафа зазначив, що косовські серби не потребують захисту Белграда, тому що їх захищає Пріштіна.

"Косовські серби є повноправними громадянами нашої республіки. Їм не потрібен захист Белграда і стіни, які будуть їх розділяти від інших громадян, тому що вони не знаходяться в небезпеці, і не будуть під загрозою. Те, що нам потрібно, - це діалог і спільна роботу по створенню європейської точки зору", - заявив Мустафа.

Косовський прем'єр також додав, що Косово "сильно орієнтоване на шлях до миру і безпеки в регіоні, і буде прагнути бути частиною сім'ї Європейського союзу".

"Всі питання з сусідами повинні вирішуватися через діалог. Я вважаю, що провокації, конфлікти і війни давно в минулому", - заявив Мустафа.

Нагадаємо, президент Сербії заявив, що готовий ввести війська до Косова для "захисту сербів". Його заява була реакцією на інцидент із сербським потягом, який не пропустили через територію Косова 14 січня.

Потяг Белград-Косовська Мітровиця, на якому було написано "Косово – це Сербія", довелося повернути в Сербію з міркувань безпеки після того, як косовські албанці вчинили низку провокацій на шляху руху поїзду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.