Кораблі ВМФ Британії супроводять авіаносну групу РФ на шляху з Сирії

Понеділок, 16 січня 2017, 16:04

Британські військові кораблі знову готуються супроводжувати російську авіаносну групу з крейсером "Адмірал Кузнєцов", що буде повертатися від берегів Сирії на базу в Північному морі.

Про це повідомляє The Telegraph.

Повідомляється, що фрегат і есмінець Королівського флоту вже готові супроводжувати групу "Адмірала Кузнєцова", коли вона буде проходити повз Велику Британію протягом найближчих тижнів на зворотному шляху з Сирії до на бази в Північному морі.

Наразі група перебуває в Середземному морі.

Як відомо, авіаносний крейсер "Адмірал Кузнєцов" вийшов на бойове завдання в Сирії (бомбардування позицій сирійської опозиції - ред.) у супроводі крейсера, двох есмінців і танкера.

Як відзначає видання, насправді, за інформацією військових, у ВФМ Британії надводний флот РФ викликає набагато менше занепокоєння, ніж різке збільшення російських підводних човнів у водах Північної Шотландії.

Британські фрегати і підводні човни, спираючись на союзників по НАТО, ведуть все більш інтенсивні пошуки російських човнів, оскільки флот РФ виявляє все більшу активність.

Так, у Північній Європі і на Балтиці британці відзначають найвищу  російську військово-морську активність після закінчення холодної війни.

За словами адмірала Філіпа Джонса, НАТО на порозі нової "битви за Атлантику" зі все більш досконалими російськими підводними човнами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.