Прем'єр Британії оголосить про вихід країни з єдиного ринку ЄС - ЗМІ

Вівторок, 17 січня 2017, 10:57

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей сьогодні оголосить план уряду щодо переговорів про вихід з ЄС, в якому пріоритетне місце відведене міграційному контролю, а також виходу країни з єдиного ринку.

Про це повідомляє The Times.

"Мей вперше публічно має заявити, що Британія не зможе зберегти доступ до єдиного ринку, бо він не забезпечує бажання виборців повернути контроль над імміграцією", - пише видання.

За даними видання, Мей скаже у своїй промові, що Британія не повинна бути "наполовину всередині, наполовину поза" межами ЄС.

Крім того, прем’єр має пояснити, чи буде Британія прагнути залишатися в митному блоці ЄС, що дозволяє вільно перевозити продукцію без митних перевірок.

Видання відзначає, що міністр закордонних справ Боріс Джонсон був серед міністрів, які закликають до "чистого Brexit", що виключає будь-який шанс залишитися частиною єдиного ринку ЄС.

Водночас група міністрів на чолі із міністром фінансів Філіпом Хеммондом вчора ввечері були впевнені, що можливість бути частиною ринку ЄС залишається серед опцій у переговорах.

Мей, як очікується, визнає, що на початковому етапі буде необхідна перехідна угода, яка допоможе підприємствам уникнути серйозних потрясінь після виходу з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.