Проросійський президент Молдови зустрівся з Путіним

Вівторок, 17 січня 2017, 14:05

Новий президент Молдови Ігор Додон, який виступає за тісне партнерство з Росією, в рамках першого офіційного візиту до РФ зустрівся з російським президентом РФ Володимиром Путіним. 

Про зустріч Путіна з Додоном повідомляється на сайті Кремля.

Повідомляється, що президент Молдови висловив жаль з приводу того, що останні сім років з молдавських стратегічних документів зникло стратегічне партнерство з Росією.

"Але в минулому році народ Молдови проголосував за президента і проголосував за програму президента. Більшість громадян Республіки Молдова проголосували за збереження державності, за нейтралітет, за стратегічне партнерство з Російською Федерацією", - заявив Додон.

"На жаль, ми з вами знаємо, що відносини між нашими країнами складалися останнім часом не кращим чином. Про це говорить і падіння товарообігу, за останні роки він впав практично в два рази.

Але я дуже розраховую, що ваш перший візит в Росію буде хорошим поштовхом для розвитку наших міждержавних зв'язків в усіх напрямках" - заявив Путін на зустрічі із Додоном.

Нагадаємо, у грудні Ігор Додон склав присягу і вступив на посаду президента Молдови. Додон був обраний главою держави в другому турі президентських виборів, які відбулися 13 листопада. 

Зазначимо, що новий президент Молдови Ігор Додон виступає за тісне партнерство з Росією.

Ще будучи кандидатом у президенти, Додон виступав за федералізацію країни та надання особливого статусу Придністров'ю.

Додон також заявляв, що Крим належить Росії. Згодом він повторив заяву про "російський Крим" та пояснив свої міркування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.