МЗС: заяви Ле Пен щодо Криму є нікчемними з історичної і правової точки зору

Вівторок, 17 січня 2017, 14:31

Міністерство закордонних справ України висловило обурення черговими висловлюваннями кандидата на пост президента Франції лідера "Національного фронту" Марін Ле Пен щодо Криму і наголошує, що твердження такого роду є нікчемними як з історичної, так і з правової точок зору.

Про це йдеться у коментарі МЗС.

"Міністерство закордонних справ України висловлює обурення черговими висловлюваннями Марін Ле Пен щодо Криму і наголошує, що твердження такого роду є нікчемними як з історичної, так і з правової точок зору" - сказано у коментарі.

В МЗС нагадали, що Франція та уся міжнародна спільнота висловили підтримку територіальній цілісності України і засудили незаконну окупацію Криму та Севастополя і серйозні порушення прав людини на окупованих територіях.

Як заявляють у зовнішньополітичному відомстві, підтримка окупації Криму та визнання його анексії – це не лише зневажання Статуту ООН та основоположних принципів міжнародного права, але й стимулювання держави-окупанта до подальших злочинних дій стосовно місцевого населення.

У МЗС впевнені, що висловлювання будь-якого відповідального політика і кандидата на пост президента мають ґрунтуватися на повазі до міжнародного права, суверенітету і територіальної цілісності інших держав, а не служити інтересам третьої сторони, яка здійснює політику агресії та окупації.

Нагадаємо, кандидат в президенти Франції від ультраправої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен вчергове пообіцяла визнати Крим частиною Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.