Amnesty International розкритикувала європейські антитерориристичні закони

Вівторок, 17 січня 2017, 17:51

Нові закони, прийняті задля боротьби з тероризмом по всій Європі, дискримінують мусульман і біженців, сіючи страх і відчуження.

Про це йдеться у доповіді міжнародної правозахисної організації Amnesty International, повідомляє Reuters.

Правозахисники забили тривогу з приводу заходів безпеки, прийнятих протягом останніх двох років в 14 країнах ЄС, в тому числі, щодо збільшення систем стеження.  У цей період від нападів бойовиків були вбиті близько 280 осіб у Франції, Бельгії та Німеччині.

"По всьому ЄС ми бачимо, як мусульмани і іноземці прирівнюються до терористів," сказала Джулія Холл, експерт Amnesty International по боротьбі з тероризмом і автор доповіді. "Ці стереотипи так непропорційно впливають на ці спільноти, таким чином існує високий ступінь страху і відчуження", - додала вона.

За її словами, "драконівські" заходи зі спостереження і повноваження щодо обшуку, затримання і арешту, на зразок тих, які введені у Франції з листопада 2015 року, можуть використовуватися проти  активістів або груп населення, які не становлять реальну загрозу.

Amnesty International також критикує проект закону ЄС, який повинен бути прийнятий в цьому році, яким передбачене покарання для тих, хто планує приєднатися до терористичного угруповання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: