Сербія розраховує на підтримку адміністрації Трампа у питаннях Косово

Середа, 18 січня 2017, 09:46

Президент Сербії Томіслав Ніколіч висловив сподівання, що новообраний президент Дональд Трамп буде підтримувати Белград у питаннях відносин з Косово.

Про це Ніколіч сказав під час зустрічі з послом США в Сербії Кайлом Скоттом, повідомляє сайт сербського президента.

"Серед громадян є надія, що Сербія може мати рівне ставлення, адже, здається, деякі країни мали краще сприйняття в очах Сполучених Штатів", - сказав президент, додавши, що поведінка Пріштіни в зв'язку з поїздом, який виїхав з Белграда, абсолютно неприйнятна.

Ніколіч додав, що Сербія ніколи не визнає незалежність Косово, незалежно від тиску великих держав.

США була однією з перших країн у 2008 році, яка визнала незалежність Косово, колишньої сербської провінції з етнічною албанською більшістю.

Раніше президент Косова Хашим Тачі звинуватив Сербію в тому, що вона планували захопити частину північного Косова за "кримським сценарієм".

Як відомо, Сербія не визнає незалежність Косова, колишньої провінції, і не запитала дозволу Пріштіни для проїзду поїзду, який організувала.

У неділю президент Сербії Томіслав Ніколіч заявив, що дії в Косово показали, що колишня автономія шукає війни з Белградом.

Крім того, Ніколіч пригрозив ввести війська в Косово.

Відповідаючи на висловлювання Ніколіча, Тачі заявив, що будь-які спроби Сербії вторгнутися до північної частини Косова викличуть "ланцюгову реакцію в усьому регіоні західних Балкан".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.