Стамбульський терорист отримав наказ про напад від бойовиків ІДІЛ з Ракки

Середа, 18 січня 2017, 12:10

Абдулкадір Машаріпов, якого підозрюють у скоєнні теракту в нічному клубі Стамбула, в результаті якого загинули 39 осіб, отримав замовлення щодо здійснення нападу від еміра ІДІЛ з сирійського міста Ракка.

Про це повідомили представники турецької влади, передає Hurriyet Daily News.

За даними видання, Абдулкадір Машаріпов, 34-річний бойовик ІДІЛ, розповів, що спочатку вийшов на площу Таксім в Стамбулі, щоб здійснити напад, проте "було занадто багато заходів безпеки", і він вибрав нічний клуб для атаки.

"Я прибув до Туреччини через Іран після отримання замовлень щодо участі у війні в Сирії в січні минулого року. Я оселився в місті Конья. Поки я був там, то отримав наказ з Ракки.

Я отримав наказ здійснити теракт в новорічну ніч на площі Таксім", - сказав він, додавши, що відправив бойовикам ІДІЛ відео, зняте на площі Таксим.

Нагадаємо, у Туреччині повідомили, що теракт в нічному клубі Reina в новорічну ніч, в результаті якого загинули 39 осіб, був скоєний від імені терористичного угрупування "Ісламська держава".

Раніше повідомлялося, що у Туреччині затримали Абдулкадіра Машаріпова, який підозрюється у скоєнні теракту в нічному клубі Reina у Стамбулі, в результаті якого загинули 39 людей.

Напередодні турецька поліція знайшла в будинку, де мешкав нападник на нічний клуб Reina у Стамбулі в новорічну ніч, 150 тис. доларів.

Як повідомлялося, у Стамбулі у новорічну ніч терорист розстріляв людей, що перебували у клубі Reina, з автоматів Калашнікова.

Внаслідок теракту загинули 39 людей, 24 з них – іноземці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.