У Туреччині розпочинають другий тур голосування за посилення влади Ердогана

Середа, 18 січня 2017, 12:44

У Туреччині законодавці відновили обговорення запропонованих поправок до Конституції, які посилюють владу президента країни, та планують розпочати другий тур голосування.

Про це повідомляє Associated Press.

"Законодавці в середу відновили обговорення запропонованих поправок, через які минулого тижня відбулися бійки між законодавцями керівної та опозиційної партій", - повідомляє агентство.

Керівна партія країни стверджує, що сильна президентська влада необхідна для зміцнення Туреччини, яка протистоїть декільком терористичним загрозам.

Проте критики заявляють, що зміни дадуть занадто багато влади в руки Ердогана, якого звинувачують в схильності до авторитаризму.

Очікується, що остаточне голосування щодо поправок до Конституції завершиться до кінця тижня.

Якщо законопроект про реформу забезпечить як мінімум 330 голосів в 550-місцевому парламенті, то це питання буде винесено на загальнонаціональний референдум.

Нагадаємо, 15 січня парламент Туреччини у першому читанні затвердив останню статтю конституційної реформи, яка розширить повноваження президента країни.

Детальніше про турецьку конституційну реформу, що дозволить розширити повноваження президента країни Реджепа Таїпа Ердогана, читайте у статті на ЄвроПравді: "Нова турецька республіка: мрії та дії Реджепа Ердогана".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.