Лідер Республіки Сербської заявив, що пишається санкціями США

Середа, 18 січня 2017, 16:29

Лідер боснійських сербів Мілорад Додік заявив, що пишається тим, що опинився в чорному списку США за перешкоджання виконанню Дейтонської мирної угоди.

Про це повідомляє Reuters.

"Я дуже пишаюся, і ці санкції є доказом того, що я не був готовий іти на компроміс всупереч інтересам Республіки Сербської", - сказав Додік.

Додік заявив, що його регіон був "під обстрілом нахабної адміністрації США, яка є пробоснійською (маються на увазі боснійські мусульмани. - Ред.) і антисербською".

Посол Франції в Боснії відзначив, що інші держави-члени Європейського Союзу невдовзі будуть вирішувати, чи варто наслідувати приклад США.

Додік також назвав посла США в Боснії "ворогом сербів, вона небажаний гість у Республіці Сербській". Він закликав міністра закордонних справ Боснії оголосити посла персоною нон грата.

Нагадаємо, що наприкінці 2016 року лідер боснійських сербів Мілорад Додік оголосив про намір провести наступного року "дуже важливий референдум щодо майбутнього" Республіки Сербської.

За його словами, в першій половині року Республіка Сербська зажадає свій статус, щоб бути представленою у світі, але для цього необхідна єдність усіх політичних чинників.

Раніше повідомлялося, що боснійські серби на референдумі 25 вересня абсолютною більшістю проголосували за те, щоб зберегти 9 січня "Днем Республіки Сербської" в якості національного свята, попри заборону Конституційного суду Боснії і Герцеговини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.