Юнкер: ЄС не налаштований вороже до Британії, але хоче справедливої угоди

Середа, 18 січня 2017, 16:37

Брюссель не налаштований войовниче щодо Британії, але потребує справедливої угоди щодо Brexit.

Про це президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив прем’єру Британії Терезі Мей після її виступу, в якому вона виклала план щодо виходу з ЄС, повідомляє Politico.

"Я знову повторив, що ми як Комісія і Мішель Барньє, наш головний переговірник, не налаштовані вороже. Ми хочемо справедливої угоди з Британією, справедливої угоди для Британії, яка буде такою ж справедливою і для ЄС", - наголосив Юнкер.

Він висловив задоволення тим, що під час своєї промови Мей внесла ясність щодо планів виходу з ЄС. Водночас президент Єврокомісії висловив жаль з приводу Brexit.

"Наша основна позиція незмінна,- сказав він. - Ми почнемо переговори після запуску статті 50, а потім побачимо. Це буде дуже, дуже, дуже складно, тому що Британія повинна розглядатися в якості третьої країни, а я не звик мислити в таких термінах. Я незадоволений цим, але це ситуація, в якій ми знаходимося, і потрібно вийти з неї з найкращим результатом".

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей у вівторок вперше публічно представила план уряду щодо переговорів про вихід країни зі складу Європейського Союзу.

Прем’єр підтвердила, що Британія після Brexit залишить єдиний ринок ЄС через те, що хоче посилити контроль над міграцією. Уряд в подальшому планує укласти угоду про вільну торгівлю з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.