ЄС зробив усе, щоб врятувати ратифікацію Угоди про асоціацію з Україною – Туск

Середа, 18 січня 2017, 17:13

Президент Європейської ради Дональд Туск наголосив що ЄС зробив усе, аби врятувати завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію з Україною, наразі відповідальність за ратифікацію лежить на Нідерландах.

Про це він сказав, інформуючи депутатів Європейського парламенту про результати грудневого саміту ЄС, повідомляє УНІАН.

За словами Туска, за результатами роботи саміту ЄС було ухвалене рішення, що допоможе спростити ратифікацію Угоди про асоціацію в Нідерландах.

"Це рішення відповідає на занепокоєння, які були висловлені нідерландцями минулого року. Зараз відповідальність лежить на Нідерландах", – підкреслив президент Європейської ради.

Туск переконаний у тому, що ратифікація документу важлива не тільки для України, але й для геополітичної позиції та надійності Європи.

"Ми зробили, що могли, щоби допомогти врятувати Угоду про асоціацію, яка вже ратифікована 27 державами-членами та Європейським парламентом. Зараз м’яч на полі нідерландців", – резюмував Туск.

Раніше повідомлялося, що у грудні минулого року рада міністрів Нідерландів узгодила текст законопроекту, необхідного для ратифікації Угоди про асоціацію з Україною.

Нагадаємо, що Європейська рада узгодила рішення про завершення ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Домовленість оформлена у вигляді "рішення глав держав та урядів членів ЄС".

В рішенні описані 6 пунктів, присвячених Угоді про асоціацію. Водночас, вони не змінюють угоду, а лише підтверджують ті норми, які вже є в її тексті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.