Польща у 2017-му році витратить на кібервійська понад €230 млн - міністр

Середа, 18 січня 2017, 20:49

Польща у 2017-му році планує значні інвестиції в модернізацію армії, йдеться у першу чергу про вдосконалення протиракетної оборони, закупку нових винищувачів, підводних човнів та інвестиції в кібервійська.

Про це заявив міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич під час спільної прес-конференції з премʼєром Шидло, повідомляє Польське радіо.

Так, міністр зазначив, що в першу чергу в плані модернізації армії йдеться про покращення протиракетної оборони, за словами Мацеревича "буде укладено контракт щодо розбудови так званої системи "Вісла".

"На кібервійська буде виділено понад 1 мільярд злотих (понад 230 млн євро – ред.)", – повідомив міністр.

Також глава Міноборони Польщі повідомив, що його відомство планує укласти контракт на побудову трьох підводних човнів для потреб ВМФ Польщі.

В контексті покращення протиракетної оборони, окрім програми Вісла Міноборони Польщі планує розвиток протиракетних комплексів "Омар" (Homar), а також придбання нових винищувачів F-16.

"Міністр сказав, що у цьому році має бути придбано 16 літаків – 8 для ВПС, 8 для боротьби з загрозами на морі. Два повинні бути доставлені в кінці січня і на початку лютого", – додав він.

Раніше повідомлялося, що Польща розглядає закупівлю нових винищувачів F-16.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.