У Жешуві 27 січня розпочнеться Форум Європа–Україна

П'ятниця, 20 січня 2017, 12:27

У польському місті Жешув 27 січня розпочнеться ювілейний X Форум Європа–Україна, головною темою якого буде модернізація і розвиток потенціалу України, а також напрямки і темпи реформ.

Предметом доповідей, панельних дискусій та презентацій під час Форуму будуть реформи в Україні, можливості, які створює Угода про асоціацію з Європейським Союзом, передумови для формування сучасного місцевого самоврядування та громадянського суспільства.

Участь у Форумі підтвердили керівники парламентів Польщі та України: спікер Сейму Марек Кухцінський, спікер Сенату Станіслав Карчевський, голова Верховної ради Андрій Парубій, а також депутати з обох країн.

Польський уряд представлятиме міністр інфраструктури і будівництва Анджей Адамчик, заступник міністра розвитку Єжи Квєцінський, а також державні секретарі в міністерстві фінансів Вєслав Янчик та міністерстві науки і вищої освіти Алєксандер Бобко.

Від Кабінету міністрів України в роботі Форуму візьмуть участь заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Наталія Микольська та заступник міністра аграрної політики і продовольства Ольга Трофімцева.

Також у Форумі візьмуть участь державний секретар у канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський, заступник голови адміністрації президента України Дмитро Шимків та представники регіональної влади: маршал Підкарпатського воєводства Владислав Ортиль, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин і мер Львова Андрій Садовий.

Серед найбільш відомих іноземних гостей X Форуму Європа–Україна: міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Грузії Віктор Долідзе, голова групи підтримки України в Європейській комісії Петер Вагнер, заступник міністра оборони Литви Вітаутас Умбрасас, а також заступниця голови Національних зборів Республіки Сербія Гордана Чоміч.

Форум проводиться фондом "Інститут східних досліджень" (організатор Економічного форуму в Криниці), а співорганізатором є Підкарпатське воєводство.

"Європейська правда" виступає медіа-партнером Форуму. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.