Через бомбу часів Другої світової у Гамбурзі провели масову евакуацію

П'ятниця, 20 січня 2017, 15:03

У німецькому місті Гамбург через операцію зі знешкодження бомби часів Другої світової війни була проведена масова евакуація населення.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Повідомляється, що близько 8 години ранку в п'ятницю, 20 січня, мешканцям будинків в радіусі 300 метрів навколо місця виявлення 1000-кілограмової авіабомби з масою вибухівки майже півтонни довелося залишити свої будинки.

Тим мешканцям району, які живуть у більш віддалених будинках, в радіусі до 1,2 кілометра, навпаки, було наказано не виходити з них. На час проведення операції в районі було припинено рух транспорту.

Про вибухівку відомо, що це американська бомба з двома підривниками, вона була знайдена водолазами в портовому каналі в центрі міста, лежала в мулі на глибині семи метрів.

Бомбу підняли за допомогою підйомного крана, а при її знешкодженні був застосований прилад для гідроабразивного різання металу.

Видання нагадує, що напередодні ввечері в центрі Гамбурзі вже була знешкоджена друга бомба вагою близько 450 кілограмів, виявлена в ході будівельних робіт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.