Україна підписала з Британією спільну заяву про співробітництво в оборонній сфері

П'ятниця, 20 січня 2017, 15:04

Міністр оборони України Степан Полторак та державний секретар з питань оборони Великої Британії Майкл Феллон за підсумками зустрічі у Києві підписали 20 січня спільну заяву з питань розвитку співробітництва в оборонній сфері.

Про це повідомляється на сайті Міноборони.

"Спільною заявою глави оборонних відомств засвідчили готовність до подальшої взаємодії за низкою напрямів, зокрема щодо підготовки військовослужбовців Збройних Сил України, співробітництва у сфері навчання, мовної та фахової підготовки, підтримки діяльності з реформування оборонного сектору", - йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі було досягнуто домовленості щодо продовження діалогу стосовно оборонного співробітництва у двосторонньому форматі впродовж 2017 року.

Нагадаємо, Британія розпочне програму тренувань для військово-повітряних сил України за участі британських військових інструкторів.

Раніше повідомлялося, що Велика Британія надала українському війську нелетальне оснащення на суму 1 млн фунтів стерлінгів (1 млн 232 тис. доларів), для посилення захисного потенціалу Збройних сил України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.