Німецький євродепутат зізнався, що їздив у Крим за гроші Росії

Неділя, 22 січня 2017, 10:04

Російський фонд оплатив у квітні 2016 року поїздку в анексований Крим німецькому депутату Європарламенту від правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини" Маркусу Претцелю для участі у Ялтинському економічному форумі.

Про це повідомив сам євродупутат, передає Spiegel.

Претцель зізнався, що "проїзд, проживання та інші витрати були оплачені організаторами - російським фондом, який повинен економічно підтримувати анексований Крим".

Скільки саме коштувала поїздка, Претцель не повідомив. Проте, за запитом Spiegel, організатори повідомили, що участь для однієї людини становила від 1500 до 1800 євро, не враховуючи витрати на переліт.

Повідомляється, що Претцель надав документи щодо поїздки аж через півроку лише під тиском Комітету з етики Європейського парламенту.

Нагадаємо, що у квітні 2016 року євродепутати Маркус Претцель (Німеччина) та Яромир Кохлічек (Чехія), а також депутати австрійського парламенту прибули до анексованого Криму для участі у Ялтинському економічному форумі.

Після цього Україна направила ноту до міністерства закордонних справ Німеччини через візит до окупованого Криму голови молодіжного крила антиміграційної партії "Альтернатива для Німеччини" (АдН) Маркуса Фромеєра та євродепутата від АдН Маркуса Претцеля.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.