Додон збирається домогтися від НАТО визнання нейтралітету Молдови

Понеділок, 23 січня 2017, 12:51

Проросійський президент Молдови Ігор Додон заявив, що збирається запропонувати на зустрічі з керівництвом НАТО в Брюсселі в лютому угоду про визнання нейтралітету його країни з боку Альянсу.

Про це він заявив "РИА Новости".

За словами Додона, він "має намір запропонувати на зустрічі з керівництвом НАТО в Брюсселі в лютому угоду про визнання нейтралітету республіки з боку Альянсу".

Як відомо, наприкінці листопада 2016 року прем'єр-міністр Молдови і генеральний секретар НАТО підписали угоду про відкриття офісу зв'язків НАТО в Кишиневі.

Відповідний документ пізніше ратифікував парламент республіки.

Раніше новий президент Молдови Додон піддав критиці угоду про відкриття в Кишиневі офісу НАТО, зазначивши, що "має намір протистояти будь-яким спробам втягнення республіки у військові блоки".

Однак угода набула чинності ще до інавгурації Додона

Варто додати, що за Конституцією  Молдова має нейтральний статус, проте з 1994 року республіка співпрацює з НАТО в рамках індивідуального плану партнерства. В країні розміщено інформаційний центр Альянсу. 

Раніше повідомлялося, проросійський президент Молдови Ігор Додон сподівається, що Угода про асоціацію Молдова-ЄС буде анульована Кишиневом після наступних парламентських виборів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.