Литва припинила розслідування щодо участі школярів у воєнізованих таборах РФ

Понеділок, 23 січня 2017, 14:17

Литовська прокуратура припинила досудове розслідування щодо участі вільнюських школярів у воєнізованих таборах в Росії.

Про це повідомляє портал Delfi з посиланням на Генпрокуратуру Литви.

"З урахуванням зібраних даних, висновків, поданих фахівцями Литовського центру судово-медичної експертизи, інших отриманих документів і з констатацією того, що немає фактичних даних, які підтверджували б початкові підозри про допомогу іншій державі діяти проти Литовської Республіки, сьогодні в Вільнюській окружній прокуратурі прийнято постанову про припинення цього досудового розслідування", - повідомили в Генпрокуратурі.

Досудове розслідування було розпочато восени 2014 року на підставі інформації, що надійшла про те, що учні Вільнюської середньої школи їм. Софії Ковалевської і Вільнюської гімназії ім. Василя Качалова в 2013-2014 роках брали участь в ініційованих і організованих російськими громадськими організаціями міжнародних молодіжних таборах.

З метою ретельної перевірки імовірного злочину вивчалися вилучені під час обшуків в учасників процесу комп'ютерні файли, інформація з мобільних телефонів, відеокамер, фотоапаратів, USB-флеш-накопичувачів, були опитані свідки, проведені інші необхідні дії досудового розслідування.

У висновках фахівців важливих для слідства даних не містилося. Досудове розслідування проводили прокурор Вільнюської окружної прокуратури і слідчі Головного комісаріату поліції Вільнюського округу. Рішення про припинення розслідування може бути оскаржено прокурору вищого рівня. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.