У Румунії можуть провести референдум щодо планів уряду, які спричинили протести

Понеділок, 23 січня 2017, 20:30

Президент Румунії Клаус Йоханніс  заявив про можливість проведення референдуму щодо планів уряду з декриміналізації ряду злочинів, які дозволять корупціонерам уникнути відповідальності.

Про це повідомляє Reuters.

"На жаль, це питання набуло загальнонаціонального значення. Існує дуже широкий інтерес до змін у кримінальний кодекс. Якщо це так, то я винесу це питання на громадське обговорення і голосування" - заявив Йоханніс.

Він не став називати дати можливого референдуму, в уряді цю заяву не коментують. Для призначення референдуму президенту потрібна буде також згода парламенту.

"Я запущу необхідні процедури для того щоб дозволити румунам висловити свою думку щодо цих кроків, оскільки коли вони голосували на виборах (у грудні), цих планів не було в програмі правлячої Соціал-демократичної партії" - зазначив Йоханніс.

Як повідомлялося, в неділю десятки тисяч людей вийшли на вулиці в столиці Румунії Бухаресті та в інших великих містах країні на знак протесту проти планів уряду щодо внесення змін до законодавства, які, на думку протестантів, дозволять корупціонерам уникнути відповідальності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: