США потребують ООН не менше, ніж ООН потребує США – Єльченко

Вівторок, 24 січня 2017, 08:18

Посол України в ООН Володимир Єльченко вважає, що навряд чи США за нової адміністрації Дональда Трампа будуть псувати свої стосунки з ООН.

Про це він заяв в інтервʼю виданню LB.ua.

"Одна справа говорити президенту обраному, а інша справа, коли ти вже президент діючий", – відзначив Єльченко.

Він наголосив на тому, "що ООН потрібна США не менше, ніж США потрібні ООН".

"Оскільки є сирійське питання. Є ІДІЛ. Є Аль-Каїда. Є Афганістан, Ірак і все інше. І з цим всім потрібно щось робити, а скрізь є участь ООН. Тому в інтересах США, як мені здається, цю участь збільшити, зміцнити, а не викидати ООН і йти робити все самим. Це в сучасному світі вже просто нереально", – наголосив посол України в ООН.

Єльченко також додав, що такий прогноз підтверджується й іншими індикаторами. Наприклад тим, що новий представник США при ООН Нікі Хейлі включена до так званого кабінету Трампа, тобто до числа 5-6 міністрів, що входять до вузького кола президента США, чого раніше з адміністрацій президентів США республіканців не було.

"… За останні багато років існування ООН тільки під час перебування при владі президента від демократів постпред США при ООН включався до членів кабінету. Тобто входив до вузького кола 5-6 президентських міністрів. Республіканці цього ніколи не робили - показуючи, що вони не вважають посаду постпреда при ООН важливою", – відзначив дипломат.

"Новий постпред США після Саманти Пауер - Нікі Хейлі - одразу заявила, що вона погодилась на цю посаду лише за умови її включення до кабінету президента Трампа. Тобто і вона, і президент Трамп цим показують, що ООН для них важлива організація", – резюмував представник України при ООН.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.