Росія, Іран і Туреччина домовилися про моніторинг перемирʼя в Сирії – ЗМІ

Вівторок, 24 січня 2017, 12:21

На переговорах щодо мирного врегулювання у Сирії які тривають в столиці Казахстану Астані Росія, Іран і Туреччина досягли домовленості щодо механізму моніторингу перемир'я в Сирії.

Про це з посиланням на джерело в іранської делегації повідомляє ТАСС.

"Іран, Росія і Туреччина домовилися про механізм моніторингу перемир'я в Сирії. Сторони продовжують обговорювати комюніке", – сказав співрозмовник агенції.

Як відомо, забезпечення і зміцнення режиму перемир'я в Сирії є головним завданням переговорів у столиці Казахстану. У переговорах беруть участь представники уряду та опозиції Сирії, Росії, Ірану та Туреччини і спецпосланець генерального секретаря ООН Стеффан де Містура. Посол США в Казахстані Джон Крол був запрошений в якості спостерігача.

Агенція також повідомляє, що плани країн-гарантів Росії, Туреччини та Ірану щодо створення тристороннього механізму моніторингу за дотриманням режиму припинення вогню в Сирії містяться в проекті підсумкового комюніке з переговорів.

"Ми плануємо створити тристоронній механізм, щоб переконатися, що режим припинення бойових дій дотримується, і щоб запобігти будь-які провокації", – цитує агенція текст документу, який потрапив у її розпорядження.

Раніше повідомлялося, що перший день непрямих переговорів між сирійськими повстанцями і режимом Башара аль-Асада в столиці Казахстану Астані завершився у понеділок без будь-якого очевидного прориву.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.