Представник Міноборони США підтвердив невдалий запуск ракети Британією

Вівторок, 24 січня 2017, 13:02

Представник Міноборони США підтвердив невдалий запуск Британією балістичної ракети Trident II D5 біля берегів Флориди у червні 2016 року.

Про це повідомляє CNN з посиланням на представника Міноборони США, який безпосередньо знайомий із ситуацією.

За його словами, інцидент, який стався в червні минулого року в районі біля узбережжя Флориди, що використовується США та Британією для ракетних випробувань, не був пов'язаний з використанням ядерної боєголовки.

За інформацією британської газети Sunday Times, при тестуванні ракета відхилилася в бік узбережжя США. Проте, як повідомив представник Міноборони США, ця траєкторія є частиною автоматичного самознищення.

Як повідомив представник Міноборони США, ракета відхилилася в океан, що є автоматичною процедурою, коли електронна система ракети виявляє аномалію.

Раніше повідомлялося, що уряд США попросив Велику Британію не повідомляти подробиці невдалого випробування ракети Trident II D5 у червні 2016 року.

Нагадаємо, британський уряд приховав невдалий запуск балістичної ракети Trident II D5, який пройшов у червні 2016 року, незадовго до голосування в парламенті щодо майбутнього протиракетної системи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.