Підписання договору про будівництво залізниці між країнами Балтії під питанням

Вівторок, 24 січня 2017, 13:33

Підписання договору про співпрацю країн Балтії в проекті Rail Baltica може не відбутися наступного тижня, оскільки Литва чекає на результати аналізу щодо окупності проекту.

Про це повідомляє ERR.ee.

Комітет з економічних питань вважає, що необхідно продовжувати реалізацію проекту Rail Baltica, проте перед укладенням договору необхідно мати аналіз окупності будівництва.

Очікується, що договір Естонії, Латвії та Литви про будівництво залізничної магістралі Rail Baltica буде підписаний у наступний вівторок прем'єр-міністрами країн Балтії.

Після цього договір відправиться на ратифікацію у національні парламенти.

За словами голови Комітету з економічних питань Рійгікогу Айвара Кока, Естонія і Латвія підтримують договір, проте невідомо, чи литовський прем'єр погодиться підписати договір наступного тижня.

Нагадаємо, у жовтні 2016 року після кількох років переговорів країни Балтії підписали угоду про створення підприємства, котре займатиметься побудовою багатомільярдного проекту Rail Baltica, який забезпечить швидкісне залізничне сполучення між містами Литви, Латвії та Естонії.

Протяжність маршруту Rail Baltica на території Литви має дорівнювати 360 км, Латвії - трохи більше 300 км, Естонії - близько 300 км. За різними оцінками, загальна вартість проекту повинна досягти 13-18 млрд литів, очікується, що ЄС профінансує 85% проекту.

Проект Rail Baltica планується завершити до 2024 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: