Російські ЗМІ пишуть про провал резолюції за зняття санкцій у парламенті Бельгії

Вівторок, 24 січня 2017, 20:52

Комісія у закордонних справах палати представників федерального парламенту Бельгії відхилила проект резолюції, що закликає владу королівства ініціювати скасування Євросоюзом економічних санкцій проти Росії.

Про це з посиланням на автора проекту резолюції Альдо Каркасі повідомляє РИА "Новости".

"Дебати відбулися. Проект резолюції відкинутий майже одноголосно", — сказав Каркасі.

Про провал резолюції повідомило також агентство Sputnik.

Разом з тим, на сторінці документа на сайті парламенту Бельгії нараз немає оновленої інформації щодо статусу проекту резолюції.

Розгляд проекту Альдо Каркасі, згідно з програмою засідання комісії у закордонних справах, був п’ятим у порядку денному.

Як повідомлялося, у липні минулого року в парламенті Бельгії був зареєстрований проект резолюції про скасування санкцій проти РФ.

У тексті резолюції, яка рекомендує федеральному уряду запропонувати Європейському Союзу відмовитися від санкцій проти Росії, міститься обґрунтування необхідності відміни санкцій ЄС проти РФ.

Так, у документі вказується, що запровадження санкцій ЄС суперечить нормам міжнародного права, адже запровадження санкцій належить виключно до компетенції Ради Безпеки ООН.

Також у резолюції вказується на те, що оскільки Москва "не є стороною конфлікту в Україні", то привʼязка зняття санкцій до виконання Росією умов мінських угод суперечить логіці ЄС.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.