ЄС засудив рішення Ізраїлю збудувати нове житло на окупованій території

Середа, 25 січня 2017, 08:57

Європейський Союз вважає, що будівництво 2500 нових житлових будівель на окупованих палестинських територіях, оголошене 24 січня владою Ізраїлю є порушенням міжнародного права і зменшує шанси на мирне врегулювання конфлікту.

Про це йдеться у прес-релізі зовнішньополітичної служби ЄС.

В ЄС наголошують, що наміри Ізраїлю побудувати 2 500 одиниць житла на Західному березі річки Йордан і затвердження дозволу на будівництво 566 одиниць житла у Східному Єрусалимі серйозно "підривають перспективи мирного врегулювання палестинсько-ізраїльського конфлікту".

"На жаль, Ізраїль продовжує цю політику (розширення поселень - ред.) попри постійну серйозну міжнародну стурбованість і заперечення, які постійно піднімаються на всіх рівнях", – йдеться у повідомленні.

"Постійне розширення поселень порушує міжнародне право, що було підтверджено в резолюції 2334 Ради Безпеки ООН, прямо суперечить давній політиці ЄС і рекомендацій, що містяться в доповіді "четвірки", - відзначають в ЄС.

Нагадаємо, в грудні 2016-го року РБ ООН більшістю голосів схвалила проект резолюції з вимогою до Ізраїлю зупинити будівництво поселень на окупованих палестинських територіях.

З 15 членів Ради Безпеки ООН 14, включно з Україною, проголосували за резолюцію і тільки США утрималися, але при цьому не скористалися своїм правом вето.

Після цього прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу наказав міністерству закордонних справ згорнути майже всю дипломатичну роботу з 12 державами, які голосували за резолюцію Радбезу ООН, яка закликала Ізраїль припинити будівництво поселень на палестинських територіях. 

Також Ізраїль пообіцяв вжити заходи щодо ООН через резолюцію про поселення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.