Russia Today заявляє, що їх кореспонденту в США загрожує до 10 років в’язниці

Середа, 25 січня 2017, 10:00

Щодо кореспондента російського пропагандистського телеканалу Russia Today Олександра Рубінштейна, який висвітлював протести в день інавгурації Дональда Трампа, в США завели справу за участь у масових заворушеннях.

Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

"Ми підтверджуємо, що проти нашого журналіста порушено справу про участь у масових заворушеннях. Співробітник зараз на свободі. Слухання відбудуться в лютому. Наразі момент юристи рекомендують нам утриматися від будь-яких коментарів з цього приводу. Для нас зараз головне – не нашкодити нашому колезі", – йдеться у повідомленні.

У прес-службі також додали, що максимальне покарання за цим звинуваченням – тюремне ув'язнення терміном до десяти років або штраф у розмірі 25 тис. доларів.

Повідомляється також, що в день інавгурації президента США Дональда Трампа кореспондент телеканалу Олександр Рубінштейн висвітлював протести у Вашингтоні та був затриманий поліцією.

"Його доправили у відділок поліції попри те, що він показав своє посвідчення журналіста", – резюмує прес-служба.

Нагадаємо, що більше мільйона американців вийшли на вулиці США на знак протесту проти Дональда Трампа на наступний день після його інавгурації.

Як повідомлялося, люди вийшли на вулиці з різних причин - це питання імміграції, охорони здоров'я та через загальну антипатію до Трампа.

Проте більшість американців заявили, що хотіли показати підтримку жінкам, оскільки побоюються щодо можливого наступу на права жінок під час президентства Трампа.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.