У Польщі опублікували перелік "небажаних" імен для хлопців та дівчат

інфографіка
Середа, 25 січня 2017, 12:16

Рада польської мови опублікувала список з 69 імен, якими "не рекомендується" називати дітей польського походження та громадянства.

Про це повідомляє Onet.

При цьому, як відзначає видання, у переліку опинилися такі імена, як Куба (Kuba) - в якості жіночого імені, і Радек (Radek), що є загальновживаними скороченими формами польських імен Якуб та Радослав.

Також Рада польської мови не рекомендує називати хлопчиків та дівчаток польського походження "Вовками" (Wilk – вовк), "Боромірами" (Boromir), "Опеньками" (Opieniek – їстівний гриб) та іншими.

Весь перелік видання оприлюднило у вигляді інфографіки.

Polska Grupa Infograficzna 

Зазначимо, Wirtualna Polska цитує рекомендації Ради польської мови для місцевих РАГСів (органів реєстрація актів громадянського стану). 

"Ім'я повинно підкреслювати стать дитини... називаючи дитину, також варто пам'ятати такі практичні поради: ми (поляки) пишемо KS, а не X, або W, а не V", - йдеться у рекомендаціях Ради.

Також польські філологи рекомендують "пам'ятати про те, які асоціації буде викликати ім'я дитини".

"Заборонено присвоєння імен, що викликають негативні асоціації, наприклад Вельзевул, Куртизанка, Люцифер", - йдеться у рекомендаціях.

Варто також додати, що "Рекомендації для органів РАГС про присвоєння імен дітям осіб польського громадянства і польської національності" були розроблені ще 1996 року. Вищезгаданий перелік є результатом останніх напрацювань філологів у цій сфері.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.