ЄК збирається виділити Лівії ще €200 млн на боротьбу з потоком мігрантів

Середа, 25 січня 2017, 14:50

З метою зменшення кількості мігрантів, які потрапляють до Європи з північноафриканської країни Лівії, Єврокомісія збирається у 2017 році виділити цій країни додаткові 200 млн євро.

Про йдеться у прес-релізі Єврокомісії щодо стратегії зменшення потоку мігрантів, підготовленому напередодні зустрічі глав держав та урядів на Мальті 3 лютого 2017 року.

"Європейська комісія представляє план оперативних дій, які слід вжити у співпраці з державами-членами щодо центрально-середземноморського маршруту", – йдеться у повідомленні.

План передбачає виділення з цільового фонду ЄС для Африки у 2017 році "фінансової допомоги у розмірі 200 млн євро для проектів з підготовки і оснащення берегової охорони Лівії, поліпшення умов мігрантів та активізації добровільного повернення".

"Частиною всеосяжної стратегії (управління міграційним потоком на центрально-середземноморському маршруті. - Ред.) стане співпраця, спрямована на зменшення кількості мігрантів, з країнами північної Африки (Лівії, Тунісом, Єгиптом та Алжиром). При цьому основний акцент буде зроблений на співпрацю з Лівією, яка є відправною точкою для 90% з тих, хто хоче потрапити до Європи", – йдеться у повідомленні.

План також передбачає негайне виділення €1 млн для фінансування підготовки лівійських рятувальників, а також €2,2 млн для розвитку регіональних програм у Північній Африці та створення морського рятувально-координаційного центру.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.