Скандал у Франції: дружина Фійона незаконно отримала 500 тисяч євро

Середа, 25 січня 2017, 17:41

Кандидат в президенти Франції Франсуа Фійон 10 років платив зарплату своїй дружині з депутатських фондів. Вона значилася як помічниця і за цей період отримала понад 500 тисяч євро.

Про це повідомило французьке видання Le Canard Enchaine, яке вважається сатиричним і спеціалізується на політичних плітках.

Французьким депутатам дозволено наймати членів сім'ї у свій офіс, але видання повідомляє, що не вдалося розшукати свідків роботи Пенелопи Фійон на посаді помічника.

Представник виборчої кампанії Фіона заявив, що дружина працювала "в його тіні, тому що не в її стилі виставляти себе на показ".

Сам Фійон заявив, що був обурений оприлюдненою інформацією, яка, за його словами, демонструє "зневагу і женоненависництво". "Я бачу сезон "брудної білизни" почався", - сказав кандидат у президенти Франції.

Інформація отримала широкий розголос у Франції і сьогодні стало відомо, що французьке управління по боротьбі з фінансовими злочинами оголосило про відкриття попереднього розслідування щодо розкрадання державних коштів та зловживання соціальними благами.

Нагадаємо, що Франсуа Фійон вважається лідером передвиборчих перегонів у Франції і головним претендентом на перемогу на травневих виборах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.