Хакери вивели з ладу одну з комп'ютерних систем Міноборони Швеції

Четвер, 26 січня 2017, 08:16

Збройні сили Швеції зазнали масованої кібератаки, що спричинила до вимкнення системи планування військових навчань.

Про це повідомляє Dagens Nyheter.

За інформацією видання, кібератака була спрямована на комп’ютерну систему Caxcis, що відповідає за планування навчань. Внаслідок інциденту систему довелося вимкнути.

Факт масованої кібератаки і вимкнення системи  був підтверджений у міністерстві оборони країни. В оборонному відомстві повідомили, що наразі не встановлено, хто стоїть за нападом. Від подальших коментарів в Міноборони Швеції відмовилися, так само не повідомили і про час атаки.

Наразі система планування навчань надалі вимкнена.

Видання відзначає, що кібератака і вимкнення системи сталося в той момент, коли Збройні сили проводять підготовку і планування майбутніх навчань "Аврора -17".

Це великі військові навчання, що мають відбутися у вересні, в них буде задіяна вся шведська армія, тобто, більше 19 000 військових.

Як планується, мають стати найбільшими за більш ніж 20 років. У навчаннях планується участь військових Данії, Естонії, Фінляндії, Франції, Норвегії, Німеччини та США.

Також у прес-службі міністерства відмовилися прокоментувати, яким чином збій системи вплине на підготовку навчань.

Збройні сили Швеції також підтвердили злам системи захисту підключення до інтернету "Харон". Проте, за словами офіційного представника Міноборони країни, ця система застаріла і планувалася її заміна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.