У Європарламенті вивчатимуть випадки порушення прав громадян ЄС у Британії

Четвер, 26 січня 2017, 11:02

Європарламент буде розслідувати порушення прав громадян країн-членів ЄС, які проживають у Великій Британії та які звернулися за отриманням громадянства або постійної посвідки на проживання після голосування щодо Brexit.

Про це повідомляє The Guardian.

Заступник голови ліберальної групи в парламенті Софі ін 'т Велд (Sophiе in 't Veld) повідомила виданню про те, що має намір сформувати міжпартійну групу для вивчення випадків зіткнення громадян ЄС з "бюрократичною стіною" при намірі забезпечити своє майбутнє у Великій Британії.

Депутат Європарламенту заявила, що причиною створення такої групи є занепокоєність громадян ЄС, особливо після випадку з голландкою Монікою Хокінс.

Повідомляється, що в кінці минулого року Хокінс, яка живе у Британії протягом 24 років (одружена з британцем та має двох дітей), отримала листа від британського МВС, у якому їй радили готуватися залишити Британію, якщо вона не включить необхідну документацію у своїй заяві на отримання посвідки на проживання.

Нагадаємо, у Британії активісти попередили уряд, що 1 мільйон громадян ЄС, які живуть у Великій Британії, можуть опинитися під загрозою депортації після Brexit, якщо британський уряд не придумає способу, щоб визнати їхній статус в країні.

Раніше повідомлялося, що у Британії Об'єднаний парламентський комітет з прав людини (JCHR) попередив британський уряд про неможливість масової депортації приблизно 2,9 мільйона громадян ЄС із країни після Brexit, та закликав вжити рішучих заходів для забезпечення права на проживання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.