Єврокомісія знову закликала країни ЄС до справедливого розподілу мігрантів

Четвер, 26 січня 2017, 13:16

Єврокомісар з питань міграції Дімітріс Аврамопулос вкотре закликав країни ЄС до справедливого розподілу міграційного потоку, від якого знемагають окремі країни, такі як Греція та Італія.

Про це повідомляє Associated Press.

"Єврокомісар з питань міграції Дімітріс Аврамопулос заявив у четвер, що держави-члени повинні остаточно визначитися з поняттям "солідарність", маючи на увазі Грецію та Італію, які практично самотужки намагаються впоратися з десятками тисяч мігрантів", – йдеться у повідомленні.

"Це момент для всіх нас, щоб визначитися з тим, що для кожного з нас значить це слово ("солідарність". – Ред.). Це абсолютно необхідно", – цитує агенція слова Аврамопулоса.

Як відомо, у вересні 2015 року країни ЄС домовилися про розподіл протягом двох років між собою 160 000 біженців, що зібралися на той момент в Греції та Італії.

Проте з того моменту між країнами ЄС були розподілені лише близько 11 000  біженців, хоча до закінчення дії плану залишилося сім місяців.

Нагадаємо, станом на вересень минулого року Австрія, Данія, Угорщина та Польща не прийняли жодного мігранта з Греції чи Італії.  

Раніше на цьому тижні, Аврамопулос виключив застосування будь-яких заходів проти країн, які не дотрималися своїх зобов'язань.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.