Україна за три роки отримала військової допомоги на 3 млрд грн

Четвер, 26 січня 2017, 13:50

Починаючи з 2014 і до кінця 2016 року Збройні сили України отримали від різних країн світу матеріально-технічної та гуманітарної допомоги на суму близько 3 млрд грн.

Про це повідомляє видання "Тиждень" з посиланням на інформацію, отриману від Міністерства оборони України.

Так, у відповідь на запит "Тижня", в Міноборони України надали інформацію про загальну суму отриманої допомоги та про її елементи.

Від США за вказаний період надійшла така допомога: лазерна система імітації тактичних дій MILES, медичне обладнання, аптечки, обладнання для розмінування, прилади нічного бачення та тепловізори, бронежилети та кевларові шоломи, радіолокаційні станції контрбатарейної боротьби, автомобілі підвищеної прохідності типу HMMWV, індивідуальне спорядження та обмундирування тощо.

В той же час, Канада надала обладнання для розмінування, прилади нічного бачення, бронежилети та кевларові шоломи, індивідуальне спорядження та обмундирування тощо.

"Від Польщі також надійшло медичне обладнання, спорядження та обмундирування, тоді як Велика Британія надіслала аптечки, прилади нічного бачення, теплові зори, бронежилети, кевларові шоломи, ноутбуки, спорядження та обмундирування", – відзначає видання

Видання також наводить перелік країн з зазначенням конкретного виду допомоги: Австралія надала обмундирування; Китай – медобладнання; Туреччина – медобладнання, спорядження та обмундирування; Словаччина – електрогенератори, медобладнання, спорядження та обмундирування; Франція – бронежилети і медобладнання; Нідерланди – електрогенератори, спорядження й обмундирування; Іспанія – бронежилети і кевларові шоломи; Чехія та Албанія – спорядження та обмундирування; Литва – медобладнання, обмундирування; Норвегія, Латвія, Данія, Японія – медобладнання.

Водночас, у Міноборони уточнили, що не можуть надати всю інформацію про зарубіжну допомогу Україні, оскільки вона є конфіденційною.

Раніше повідомлялося, що Велика Британія надала українському війську нелетальне оснащення на суму 1 млн фунтів стерлінгів (1 млн 232 тис. доларів), для посилення захисного потенціалу Збройних сил України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.