Греція відмовилась видати Туреччині 8 військових, які втекли після перевороту

Четвер, 26 січня 2017, 15:25

Верховний Суд Греції 26 січня відхилив екстрадицію 8 турецьких військових, які втекли до Греції у липні 2016 року та звинувачуються Анкарою в участі у змові з метою державного перевороту.

Про це повідомляє Hurriyet Daily News.

Крім того, суд постановив, що офіцери – два командира, чотири капітана та два сержанта – будуть звільнені з-під варти.

Видання зазначає, що військові, які раніше заявляли, що їх життя опиниться під загрозою після екстрадиції, тепер чекають рішення щодо клопотання про надання притулку в країні.

"Права людини набагато важливіші, ніж будь-яка можлива наявність вини", - цитує агентство Anadolu одного із суддів у справі.

Як відомо, після спроби перевороту 15 липня 2016 року вісім турецьких військових втекли до Греції. 

Військові прилетіли на вертольоті "Black Hawk" в Александруполіс 16 липня, що спонукало Грецію розпочати юридичні та дипломатичні процеси за обвинуваченням у незаконному в'їзді в країну.

Зазначимо, що Туреччина запросила екстрадицію офіцерів, оскільки підозрює, що втікачі причетні до діяльності опозиційного проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого Анкара звинувачує в організації спроби перевороту в липні минулого року.

Раніше повідомлялося, що Верховний Суд Греції в понеділок, 23 січня, відклав до четверга остаточне рішення про видачу восьми турецьких військовослужбовців, обвинувачених урядом Анкари в участі у спробі перевороту минулого літа.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.