Туреччина видала ордери на арешт 8 військових-втікачів після відмови Греції в екстрадиції

Четвер, 26 січня 2017, 17:16

У Туреччині видали ордери на арешт восьми військових-втікачів після того, як Верховний суд Греції відхилив їх екстрадицію.

Про це повідомляє агентство Reuters.

"Рішення начальника Стамбульської прокуратури прийшло відразу після того, як Верховний суд Греції виніс рішення проти екстрадиції військових, яких Туреччина звинувачує в причетності до невдалого перевороту", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Верховний Суд Греції 26 січня відхилив екстрадицію 8 турецьких військових, які втекли до Греції у липні 2016 року та звинувачуються Анкарою в участі у змові з метою державного перевороту.

Крім того, суд постановив, що офіцери – два командира, чотири капітана та два сержанта – будуть звільнені з-під варти.

Видання зазначає, що військові, які раніше заявляли, що їх життя опиниться під загрозою після екстрадиції, тепер чекають рішення щодо клопотання про надання притулку в країні.

Як відомо, після спроби перевороту 15 липня 2016 року вісім турецьких військових втекли до Греції. 

Військові прилетіли на вертольоті "Black Hawk" в Александруполіс 16 липня, що спонукало Грецію розпочати юридичні та дипломатичні процеси за обвинуваченням у незаконному в'їзді в країну.

Зазначимо, що Туреччина запросила екстрадицію офіцерів, оскільки підозрює, що втікачі причетні до діяльності опозиційного проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого Анкара звинувачує в організації спроби перевороту в липні минулого року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.