Трамп збирається збільшувати підводний флот США

П'ятниця, 27 січня 2017, 08:23

Новий президент США Дональд Трамп збирається збільшувати підводний флот США, проте вимагає від виробників зниження вартості субмарин.

Про це Трамп заявив в інетрвʼю Fox News, повідомляє Reuters.

"Нам бракує підводних човнів, і ми збираємося будувати нові, але ціна занадто висока, тому я хочу знизити їх вартість", – сказав Трамп.

Агенція відзначає, що ані General Dynamics Corp's Electric Boat division, ані Huntington Ingalls Industries' Newport News Shipbuilding, компанії, що будують атомні підводні човни США, наразі не коментують таку заяву нового президента.

"Ми працюємо над тим, щоб знижувати витрати, і бачимо плоди цієї праці", – так слова Трампа прокоментував високопоставлений представник ВМС США.

"Ми маємо найсучасніші підводні човни в світі, чим більше ми купуємо, тим більше ми будемо знижувати ціну", – додав чиновник.

Агенція нагадує, що в грудні минулого року, Трамп отримав обіцянку від генерального директора компанії Lockheed Martin знизити вартість винищувача F-35.

Таку обіцянку Lockheed Martin дав після того, як Трамп поскаржився на високу вартість літака і заявив, що буде просити Boeing запропонувати дешевшу альтернативу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.