Трамп поговорить з Путіним 28 січня

П'ятниця, 27 січня 2017, 10:12

Телефонна розмова президента США Дональда Трампа та президента РФ Володимира Путіна запланована на суботу, 28 січня.

Про це повідомив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає ТАСС.

"Так, я підтверджую це", - сказав Пєсков.

Також, за інформацією CNN, представник адміністрації Трампа підтвердив, що перша телефонна розмова президента США Дональда Трампа з Путіним відбудеться в суботу.

Нагадаємо, у цьому місяці президент США Дональд Трамп заявляв, що запропонує президенту РФ Володимиру Путіну зняти санкції з Росії в обмін на угоду зі скорочення ядерних озброєнь.

"А в своєму новорічному привітанні Трампу, Путін висловив надію на те, що дві країни зможуть взаємодіяти на міжнародній арені на якісно новому рівні", - зазначає CNN.

Напередодні старший науковий співробітник американського аналітичного центру Atlantic Council Фабріс Потьє, посилаючись на власні джерела, повідомив, що в адміністрації Трампа готуються до зняття санкцій з РФ.

"Джерела повідомляють, що Трамп дав наказ адміністрації підготувати указ про скасування санкцій проти Росії. Президент США проведе розмову з Меркель, а потім із Путіним в суботу", - написав він у своєму Twitter.

"Якщо це підтвердиться, то це буде величезне потрясіння після багаторічних наполегливих зусиль Заходу, щоб зупинити реваншистську Росію. Важливо, щоб Конгрес та Європа відреагували", - написав він.

Колеги Потьє повідомили Європейській Правді про те, що наразі немає чіткого підтвердження цієї інформації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.