Популярність Фійона знижується на тлі скандалу з дружиною – опитування

П'ятниця, 27 січня 2017, 12:51

Рейтинг популярності кандидата в президенти Франції Франсуа Фійона знижується починаючи з листопада минулого року на тлі скандалу з виплатою грошей дружині.

Про це повідомляє Les Echo.

"Згідно з опитуванням Odoxa 26 січня, тобто після оприлюднення інформації (про незаконну виплату коштів дружині Фійона. – Ред.) Франсуа Фійон втратив 16% підтримки у порівнянні з рейтингом відразу після перемоги над Аленом Жюппе в праймеріз (листопад 2016 року. – Ред.)", – йдеться у повідомленні видання.

Так, за даними опитування, наразі 38% респондентів мають про Фіойна хорошу думку, тоді як у січні підтримку Фійону виказали 42% опитаних, а у листопаді минулого року Фійон мав підтримку 54% респондентів.

Також видання відзначає, що колишнього прем'єр-міністра "мужнім" назвали 54%, та не "вважають його чесним" 67% опитаних.

Додамо, опитування Odoxa проводилося 26 січня в інтернеті шляхом опитування 1 012 користувачів. 

В свою чергу, Francetvinfo відзначає, що "справа Пенелопи" (ім'я дружини Фійона) вплинула не тільки на популярність політика, а й призвела до того, що понад 75% французів виступили за те, аби заборонити депутатам наймати родичів у помічники.

"Опитування показало, що 76% французів хочуть голосувати за закон, що забороняє парламентарям наймати членів родини в якості співробітників", – відзначає видання.

Варто додати, що в цьому питанні солідарні як прихильники лівих, так і прихильники правих сил, відповідно 82% і 70% опитаних.

Francetvinfo також наголошує на тому, що рейтинг Фійона поступово знижується з листопада минулого року. До зниження рейтингу призводить як опір щодо планів реформування медичного страхування, які він оголосив у січні, так і останній скандал з дружиною. 

Раніше повідомлялося, у Франції вибухнув скандал навколо дружини кандидата в президенти Франції Франсуа Фійона.

Так, сатиричне видання Le Canard Enchaine повідомило, що Фійон 10 років платив зарплату своїй дружині з депутатських фондів.

За версією видання, вона значилася як помічниця і за цей період отримала понад 500 тисяч євро, проте свідків її роботи не знайшлося.

Після широкого розголосу французьке управління по боротьбі з фінансовими злочинами розпочало попереднє розслідування щодо розкрадання державних коштів та зловживання соціальними благами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.